divendres, 23 de desembre del 2011

ENTRADA AL PARC


Estem a Mendoza, de bon matí i carregats fins dalt ens dirigim a l’estació de busos per afrontar l’entrada al Parc Provincial de l’Aconcagua. Després de quatre hores de viatge ens trobem a Puente de Inca on deixem el material que han de carregar les mules i ens quedem amb les nostres motxilles d’atac, doncs ens esperen unes quantes hores des d’Horcones fins a Plaza de Mulas, on el dia següent tornarem a tenir tot el nostre equipatge.
La intenció era fer des de Horcones fins a Plaza de Mulas el mateix dia, però el viatge en bus va ser més llarg de l’esperat i un cop vem arribar a Confluencia a les 17h30m, després de 1h20m, vem decidir fer nit aquí i l’endemà de bon matí arrencar cap a Mulas. La nit a Confluencia va ser molt distreta, vem conèixer a un parell de nois de Castelló que s’ho van passar genial, no van parar de riure, no obstant, les cambreres que ens van tocar al Camp Base van acabar fins dalt de nosaltres i els nostres càntics.
L’endemà va ser una travessa dura, la famosa Playa Ancha, tal i com demostra el seu nom són gairebé 20 km de sorra fina. Si no fos perquè estàvem envoltats d’unes imponents muntanyes podríem assegurar que estàvem en ple desert, de fet, als Andes no hi ha ni un sol arbre, és una paisatge desèrtic però amb unes muntanyes altes i precioses.
Després de 3h20m ens trobem a Plaza de Mulas (4340m d’altura), on ens ajuntem tota l’expedició. Per fi estem els 6 components junts, quines ganes! la Núria Domínguez i en Félix Castrillo (Filipo) portàven ja dos dies aclimatant aquí i just quan vem arribar ells venien de fer el Cerro Bonete, de 5050 m. d’altura.  La veritat és que ens vem agafar confiança ben aviat i l’ambient des del primer moment ha estat impressionant. Tots ben cansats vem conèixer-nos asseguts a taula, menjant i hidratant-nos. Després de fer el plànning vem anar a dormir d’horeta. L’endemà ens esperava la pujada a Nido de Cóndores, camp base situat a 5570m sobre el nivel del mar.
La primera excursió de tota la expedició junts, va ser de 3h15m, una pujada rápida on tots ens vem trobar sorprenentment bé, no obstant el fort vent, la neu i el fred ens van fer patir com mai, el vent tenia ràfegues de 60km\h i ens va dificultar molt el muntatge de les dues tendes de campanya.  Seguidament i volent marxar d’aquell temporal tant dur vem tornar a Mulas.
Tot sopant i tenint la previsió meteorológica en mà, vem planejar els dies claus de fer cim. Dia 23 descans, 24 Nido de Cóndores a dormir, 25 Camp Base de Cólera i 26 primer intent de cim. Una mica just però havíem d’aprofitar que el vent aminorava una mica, han estat dies molt ventosos, molt.
Així doncs esperem que el pròxim dia que tornem a escriure al blog sigui per donar bones notícies i que estiguem tots bé de salut i hàgim fet cim al “Centinela de Piedra” .
Molt bones festes a tothom des de Plaza de Mulas, nosaltres el Nadal el passarem a més de 5500 metres daltura, esperem celebrar-lo amb bones sensacions.

BON NADAL

1 comentari: